Investeerder zoeken voor startup

Waar begin je?

Investeerder zoeken voor startup

Een investeerder zoeken voor jouw startup: waar begin je?

Er lopen allerlei startup investeerders rond, ook in Nederland. Dat blijkt wel uit het feit dat bedrijven om je heen groeien. Hoe vinden ze die? En hoe zorg je ervoor dat die investeerders ook echt het beste met jouw bedrijf voor hebben?

Als er een investeerder gezocht wordt voor een startup is er sprake van veel vragen. Een goede investeerder vinden is daardoor niet zo makkelijk als het soms lijkt.

Meerdere investeerders vinden

En stel dat je als startup meerdere investeerders zoekt: hoe pak je dat aan? Eén investeerder zou ineens veel te zeggen krijgen. Of investeert maar weinig, waardoor je er in kapitaal of geld in kas weinig mee opschiet. Als je echt wilt groeien is er meer geld nodig, en daarvoor moet je misschien wel meerdere investeerders combineren.

Bij Eyevestor geloven we in investeerders in startups. En dan specifiek het meervoud, omdat we geloven in sharefunding. Door een groep investeerders te verzamelen genereer je het kapitaal dat je nodig hebt. En dan niet van schuldeisers die vooral kijken naar de euro’s en hun rendement. Maar van investeerders die ambassadeurs worden en met je mee willen groeien.

Ambassadeurs in plaats van investeerders

Dus wil je een investeerder zoeken als startup? Denk groots en zoek het in een groep van investeerders. Van particulieren en succesvolle ondernemers, die bereid zijn om geld te steken in plannen waar ze in geloven. En waarvan ze graag zien dat die groeien. Zo weet je zeker dat jullie hetzelfde doel hebben.

Als je als startup zoekt naar een investeerder helpen we je via Eyevestor en onze partners de juiste match te maken. Dat doe je op basis van sharefunding. Het betekent dat je aandelen uitgeeft, die investeerders kopen. Ze worden mede-eigenaar van jouw bedrijf, omdat ze geloven in wat je van plan bent en waar je iedere dag aan werkt.

Smpl SMPL een van de startups op Eyevestor