Persbericht: Europese Crowdfundingvergunning voor Utrechts Eyevestor

PIONIER IN SHAREFUNDING® VERSTERKT POSITIE

28 november 2023

PIONIER IN SHAREFUNDING® VERSTERKT POSITIE

EUROPESE CROWDFUNDINGVERGUNNING VOOR UTRECHTS EYEVESTOR

UTRECHT | De Utrechtse onderneming Eyevestor heeft door de Autoriteit Financiële Markten (AFM) de Europese Crowdfundingvergunning (ECSPR) toegekend gekregen. Voor Eyevestor een erkenning waarmee het bedrijf haar positie als pionier in sharefunding® versterkt. Eyevestor biedt, naast crowdfunding met aandelen, laagdrempelige oplossingen zodat bedrijven en hun beleggers méér mogelijkheden hebben om hun aandelenkapitaal in te zetten.


Investeren in verbinding

Steeds meer mensen willen investeren in bedrijven waarmee ze zich persoonlijk verbonden voelen. Tegelijkertijd zijn steeds meer bedrijven op zoek naar betrokken en duurzame financiering. Sharefunding is een fenomeen dat in 2019 door Eyevestor werd geïntroduceerd. Start-ups, scale-ups en MKB-bedrijven kunnen via een efficiënt platform met nuttige informatie voor de betrokken stakeholders, online en volledig digitaal aandelentransacties afhandelen. Zo biedt Eyevestor ondernemingen een totaaloplossing voor hun aandelenkapitaal, ongeacht de levensfase van het bedrijf. Het platform biedt oplossingen voor diverse behoeften en toepassingen; van digitaliseren van bestaande aandeelhoudersregisters tot participatie en crowdfunding. Als funding- en aandelen-boekhoudplatform biedt het de mogelijkheid betrokken stakeholders te verbinden en medewerkers te belonen.

Schuldenvrijheid

Gijs Dalen Meurs, CEO van Eyevestor, ziet de toekenning van de ECSPR-vergunning als cruciale stap in zijn missie om de financiële wereld te innoveren door aandelen breed toegankelijk te maken voor beleggers en ondernemers: “Deze vergunning is voor ons erg belangrijk> Het is Europees ge-paspoort en biedt dus groeikansen binnen Europa. Wij zetten ons in om de huidige schuld-maatschappij te transformeren naar een aandeel-maatschappij. Dat doen we door aandelen toegankelijk te maken voor een breed publiek. Traditioneel leggen ondernemers zich vaak vast in torenhoge schulden, met bijbehorende aflossingen en rentepercentages. Door het Eigen Vermogen in te zetten als middel, ontstaat enerzijds veel meer financiële bewegingsvrijheid en anderzijds meer relationele verbondenheid. De ondernemer kan zelf de regels bepalen, terwijl de belegger kiest voor het pakket dat het beste past en het meest prettig voelt. In combinatie met onze transactionele mogelijkheden ontstaat volledige vrijheid voor alle betrokkenen. Wat ons betreft is dat de toekomst!”

Digitalisering dient de missie
Eyevestor’s missie is méér mogelijk te maken met aandelen en gelijkgestelde belangen. Het aandeel is daar het ideale instrument voor. “We zullen actief blijven pleiten dat met de juiste inzet van technologie, meer financiële bewegingsvrijheid voor ondernemers en beleggers een logisch gevolg is. Digitaliseren geeft controleerbare, schaalbare en laagdrempelige mogelijkheden. De aandelenbeurs is vooral laagdrempelig vanwege de liquiditeit, de bewegingsvrijheid die er is. Eyevestor kan technisch dezelfde bewegingsvrijheid bieden, geautomatiseerd en controleerbaar. Wij menen dat dit ook binnen de crowdfundingregelgeving moet kunnen passen” zegt Dalen Meurs.

Over Eyevestor

Eyevestor draagt door het inzetten van aandelen bij aan een totaaloplossing voor zowel financiële vrijheid als liquiditeit in het aandelenkapitaal van startups, scale-ups en MKB-ondernemingen. Alles is digitaal, online en geautomatiseerd. Inmiddels beheren ruim tachtig bedrijven een aandelenkapitaal ter waarde van meer dan €100 miljoen op Eyevestor. Door middel van sharefunding® is er voor €50+ miljoen aan eigen vermogen opgehaald. Als pionier biedt Eyevestor bedrijven als European Sleeper, Blue Current, SharePeople, Fish Tales, On-wine en Moyu de mogelijkheid hun aandelen op een laagdrempelige manier te digitaliseren, te plaatsen en te verhandelen. Het platform heeft ruim 30.000 gebruikers. Door de nadruk op aandelenkapitaal ontstaat een startpunt om samen te bouwen aan succesvolle bedrijfsgroei. Zo kunnen stakeholders zelfs ambassadeurs worden. Zie eyevestor.com.