Sharefunding® met Eyevestor

Verder op eigen vermogen

Totaaloplossing

Een totaaloplossing met geavanceerde tools. Voor alles van het vastleggen van je initiële afspraken tot het openstellen van je eigen marktplaats.

Niet lenen maar sharen

Begin niet met een schuld, maar met eigen vermogen én aandeelhouders als ambassadeurs. Verbind en verenig door te sharefunden!

Betrek je medewerkers

Creëer de optimale cultuur met de participatie van werknemers. Je werknemers worden nu medewerkers!

Engage - betrek, verbind

Verbinden met klanten, partners en investeerders. Een volledig community platform om jouw co-owners te verbinden en te motiveren. Maak ze je beste ambassadeurs.

Hoe werkt het?

Registreer je bedrijf, digitaliseer je aandelen en je register en begin je sharefunding campagne

Maak een gebruikersaccount. Zet je eyeventure op. Personaliseer je profiel en bepaal hoe zichtbaar je bent voor anderen. Het instellen en opzetten van je bedrijf en sharefunding op Eyevestor kun je ook door een van onze partners laten doen
 • Bepaal wie en hoe iemand mag meedoen
 • Bepaal hoeveel je aandelen kosten
 • Bepaal wanneer en hoe je een ECO (Eyeventure Community Offering) opzet en voor wie
 • Bepaal welk % aandelen je wilt vergeven voor je sharefundingronde

Finetune

Hier ligt het echte werk. Bepaal je voorwaarden, zet de juridische vorm op, richt je eyeventure in. Leg complexe afspraken eenvoudig vast, duidelijk voor iedereen.
 • Go public of blijf private. Richt alles flexibel in
 • Bepaal de participatievorm in de vorm van member types. Je kan tot 4 type aandeelhouders definiëren
 • Richt je eyeventure in zodat je plan en je boodschap goed overkomt
 • Betrek een eyevestor partner om optimaal, snel en goed je plannen te realiseren

Nodig je aandeelhouders en investeerders uit

Maak accounts aan voor je aandeelhouders, beloon je werknemers en klanten met shares
 • Digitaliseer je aandelen
 • Maak accounts aan voor je bestaande aandeelhouders
 • Transfereer hun positie naar hun accounts
 • Richt je cap table in

Na al het inrichten zet je jullie eyeventure live. Gefeliciteerd, je onderneming staat nu op jouw ‘beurs’

Financier groei en vergroot de betrokkenheid! Verbind je stakeholders als co-owners

Houd iedereen op de hoogte via je eigen Community omgeving. Geef investeerders inspraak of juist niet. Faciliteer je eigen marktplaats.
 • Meer aandelen nodig? Geef nieuwe uit!
 • Peil de mening van je shareholders in de community pages
 • Bepaal je waardering en stel je voorwaarden
 • Zet je subscription omgeving op en nodig mensen uit hun investering in te schrijven
 • Converteer je inschrijvers door ze een account en transactie te geven. Met 1 druk op de knop!
 • Volg je investering real-time en krijg elke werkdag betaald
 • Communiceer direct met al je mede-eigenaren met de uitgebreide community module
 • Hou online video conferences, verstuur polls en krijg direct berekend hoe de stemmen wegen

Veelgestelde vragen

Wat is sharefunding?

Sharefunding is niet zomaar financieren met aandelen; het is een unieke benadering waarbij gelijke belangen en langdurige relaties centraal staan.


Als geregistreerde merknaam van Eyevestor, gaat Sharefunding® verder dan simpelweg aandelen financieren. Hier kan je verschillende soorten aandeelhouders definiëren, zoals klanten, partners, collega's en investeerders, elk met hun eigen unieke betrokkenheid.


Met Sharefunding® krijg je niet alleen toegang tot investeringsmogelijkheden, maar ook tot diverse transactietypes die de volledige levenscyclus van aandelenkapitaal omvatten.


Denk aan een prikbord dat fungeert als marktplaats voor het verhandelen van aandelen, samen met meer dan een dozijn transactietypes voor overdrachten, verkopen en terugkopen.

Het platform biedt zelfs een communitymodule met functies zoals posts, polls, votes en een eigen bibliotheek voor documenten. Alles wat je nodig hebt om een gezonde, langdurige eigenaarschapsrelatie op te bouwen, vind je bij Sharefunding®.

Wat is eyevestor?

Doe meer met je eigen vermogen als ondernemer! Met sharefunding® op Eyevestor kun je je eigen vermogen beter beheren en relaties met aandeelhouders opbouwen die verder gaan dan alleen een financiële relatie. Hoe meer betrokken hoe meer ambassadeur!


Eyevestor is het sharefunding® platform wat elke organisatie mogelijkheden geeft om meer te doen met haar eigen vermogen, haar aandelenkapitaal. Dat begint bij het digitaliseren van het aandelenkapitaal en de aandeelhouders. Hiermee wordt de administratie eenvoudiger en gecentraliseerd, kan financiering opgehaald worden, een werknemersparticipatie eenvoudig gerealiseerd worden.


Daarnaast heb je ook toegang tot een community gedeelte waarmee je het contact met je aandeelhouders kunt onderhouden, individueel en gezamenlijk. Eyevestor biedt hiermee een dynamische levenscyclus oplossing in een compleet ecosysteem.


Wij staan voor iedere onderneming die groeikapitaal wil ophalen, zijn werknemersparticipatie wil starten, nieuwe aandelen wilt uitgeven of een secundaire markt wil creëren voor zijn aandeelhouders.


Wij staan voor iedere investeerder die aandelen wil kopen in een onderneming waar hij in gelooft, daarom zijn wij Eyevestor gestart. Om het investeren, kopen en verkopen van aandelen laagdrempeliger te maken.


Wij staan voor toegankelijkheid en liquiditeit voor iedereen. We staan voor vrijheid en waarde. We staan voor een aandeel in elkaar. Dare to share.

Wat is onze visie?

Het gros van de mensen zijn klanten, werknemers van het MKB. Toch kan het MKB niet veel met zijn mooiste product: het aandeel. Door te delen vermenigvuldig je en zo krijg je een aandeelmaatschappij. Wij willen de wereldwijde aandelenmarkt van eigen vermogen openbreken, één van de meest inefficiënte en geheimzinnigste industrieën die er wereldwijd zijn.


We willen dat men weer investeert vanwege betrokkenheid en interesse, op een laagdrempelige manier. Dat men investeert in elkaar, lokaal en globaal. Onze visie – Durf te delen! Door te delen word je reikwijdte vergroot. Eyevestor maakt dit mogelijk.

Hoe zit het met de naleving van de regelgeving?

Wij vinden het van het hoogste belang om een volledig legaal platform te bieden. Eyevestor heeft een aanvraag voor een ECSP Crowdfundingverordening vergunning ingediend, welke in behandeling is. Eyevestor is als ecosysteem zo ontworpen en gebouwd dat Eyevestor en haar stakeholders volgens en binnen AFM en ESMA-richtlijnen acteren en wanneer dat niet zo is dat er dan naar gehandeld kan worden. Hierbij refereren we naar onze Algemene & Gebruiksvoorwaarden.

Wat is ons product?

De kern van het platform is zeer eenvoudig. Het geeft ondernemers nieuwe mogelijkheden om aandelen te verkopen in ruil voor werk en/of kapitaal. Met onze platformdiensten kan je een community te creëren voor je aandeelhouders en ze ambassadeurs te maken van je organisatie.


Het slimme zit hem in dat ondernemers zelf de voorwaarden kiezen waarop zij hun aandelen verkopen en hoe actief ze willen dat investeerders kunnen zijn.


Een klein familiebedrijf kan Eyevestor gebruiken om een private verkoop van een deel van het bedrijf eenvoudig te doen, zodat de verkoop veilig, legaal en transparant verloopt.


Via Eyevestor kan iedere betrokkene vanaf elke gewenste locatie deelnemen en input geven. Vervolgens bieden we ook een onderhandse primaire en secundaire markt, waar investeerders aandelen van elkaar kunnen aan- en verkopen, wederom volgens de opgestelde voorwaarden.

Welk probleem lossen we op?

Eyevestor maakt digitaliseren van je aandelen en het kopen en verkopen van je aandelen gewoonweg toegankelijk en eenvoudig.


Eyevestor biedt oplossingen voor ondernemers, aandeelhouders en investeerders. Voor ondernemers om hun aandelenkapitaal online te registreren, administreren en in te zetten om kapitaal op te halen. Voor middel, kleine en groot bedrijven is het eenvoudig om het aandelenkapitaal digitaal, online en professioneel te beheren.


Ondernemingen moeten meer met hun eigen vermogen kunnen doen. Eyevestor biedt daarin mogelijkheden, keuze, vrijheid en waarde.


Een totaaloplossing met geavanceerde tools om van Eigen Vermogen Verwant Vermogen te maken; om aandeelhouders en stakeholders interactief te betrekken en aandelen tot waarde te laten komen.

Kan ik zien hoe het werkt?

Ja – registreer en creëer gratis je Eyeventure - de online omgeving van je onderneming (Create an Eyeventure). Start met het digitaal weergeven van de voorwaarden die je analoog al hebt.

Is de eyecon een munt of een crypto?

Nee. De Eyecon is de digitale weergave van het juridische eigendomsrecht dat de Eyeventure (het bedrijf op Eyevestor) beheert en de Eyeconholders bezitten of in investeert. Per Eyeventure /bedrijf is dit afhankelijk van de entiteit (Eyeventure) die beheerd wordt in de Eyeventure. Eyecons zijn meestal digitale weergaves van:


1. Aandelen (NV) of


2. Certificaten van Aandelen (STAK**) of


3. Lidmaatschapsrechten (Coop) Wij vinden het van het hoogste belang om een volledig legaal platform te bieden.


Hier zullen nog andere instrument en punten bijkomen. Het staat altijd correct weergegeven op de Legal tab van elke Eyeventure.


Je hoeft niet eerst een coin of dergelijks te kopen alvorens je een eyecon koopt. De eyecon die je koopt reken je af in Euro's en er is geen verdere conversie die plaatsvindt.

Mag elk bedrijf op Eyevestor?

In principe wel ja. Je mag niet meer dan 20 accounts hebben als je niet kan aantonen dat je juridisch correct bent en je bezit wat je verkoopt.

Welke controle oefent Eyevestor uit op Eyeventures?

Zo min mogelijk. Het is de bedoeling dat alles wat er gebeurt in een Eyeventure bilateraal gebeurt tussen de ondernemer en investeerder / eyeconholder. De voornaamste controle die Eyevestor doet is valideren dat wat de Eyeventure zegt zij verkoopt of dat klopt en niet verleidend is. Zelfs dan ligt alle verantwoordelijkheid tussen de bilaterale partijen. Wij geloven in cultuur en infrastructuur, niet in regels van bovenaf. Eyevestor behoudt altijd het recht om reactief of pro-actief in te grijpen.

Vraag een demo aan

We bespreken al je behoeften en de flexibele mogelijkheden
Laten we praten! Willemijn Ninaber-Wortelboer