Het geheime ingrediënt van zakelijk succes

Pete Stavros overtuigende verhaal hoe MKB aandelen eigendom inclusief en duurzaam is met een eigenaarscultuur

Enkele vertaalde secties uit de onderstaande TED-talk van Pete Stavros over medewerkersparticipatie en het effect op de bedrijfscultuur en de economie.

Elk bedrijf, groot of klein, publiek of privaat, heeft aandeelhouders die eigenaar zijn van het bedrijf.

Dus ik vroeg me af: wat als iedereen in een bedrijf aandelenbezit zou hebben, niet alleen op het niveau van de assistent-treasury, maar ook op de distributiecentra op de fabrieksvloer? Hoe kunnen de levens van werknemers worden beïnvloed? En welke gevolgen zou het bedrijf, en in feite de hele gemeenschap, kunnen ondervinden?

Vandaag ga ik proberen u ervan te overtuigen dat het vergroten van het aandelenbezit van werknemers het allerbelangrijkste is dat we kunnen doen om werknemers naar een hoger niveau te tillen en ook bedrijven sterker te maken.

Het is niet zo dat dit alleen goed was voor de werknemers. We zagen de kwaliteit verbeteren, de uitval daalde, de productiviteit nam een ​​hoge vlucht, we reageerden beter op de eisen van de klant en we wonnen daardoor marktaandeel. Aan het einde van het traject waren de financiële resultaten zelfs zo enorm verbeterd dat het bedrijf tien keer zoveel waard was als in 2015.

Zonder eigendom. Het is een baan. Je klokt in, je klokt uit, je gaat naar huis. Als je mede-eigenaar bent van het bedrijf, verandert alles.

Stel je dus eens voor hoe anders de economie zou zijn als elk bedrijf op deze manier zou opereren en alle werknemers zou betrekken bij de besluitvorming en het creëren van welvaart. Wat een andere economie zouden we hebben als we het bedrijf zouden verkopen.