Sharefunding

Wat is het, hoe werkt het?

Sharefunding

Sharefunding combineert het sociale karakter van crowdfunding .(https://www.eyevestor.com/educatie/bedrijven/crowdfunding-starten/) met de voordelen van eigen vermogen. Investeerders doen samen een groot aantal kleine investeringen, die het kapitaal bijeenbrengen om ambitieuze doelstellingen te realiseren.

Sharefunding biedt startups, MKB-bedrijven en andere ondernemingen de kans om te groeien vanuit eigen vermogen in plaats van vreemd vermogen. Investeerders worden ambassadeurs, dankzij de hoge mate van onderlinge betrokkenheid.Sharefunding is véél meer dan crowdfunding. Sharefunden betreft de hele levenscyclus van de aandelen en haar aandeelhouders.

Sharefunding is véél meer dan crowdfunding. Sharefunden betreft de hele levenscyclus van de aandelen en haar aandeelhouders. Het gaat erom dat je alle transactietypes en stakeholder mogelijkheden hebt. Of het nou om een werknemer, een investeerder of het klant gaat. Of het nou om een primaire of een secundaire transactie gaat. Bij zo een levenscyclus oplossing hoort natuurlijk ook dat je met elkaar in contact kan staan. Daarom biedt eyevestor ook een gehele community omgeving.

Investeren op basis van Member Types

Sharefunding biedt mogelijkheden om aandelen uit te geven aan een grote groep betrokken investeerders. Binnen die aandelen is er allerlei onderscheid mogelijk, op basis van verschillende Member Types:

 • De eigen holding of organisatie
  Behoud een deel van de aandelen binnen de eigen organisatie, inclusief het stemrecht dat belangrijk is voor de holding. Het voorkomt dat stemrechten bij anderen terechtkomen.
 • Investeerders
  Investeerders doen grote investeringen in het bedrijf. Daarvoor ontvangen zij zowel eigenaarschap als stemrecht, eventueel op basis van een maximum tot bijvoorbeeld minder dan 50 procent.
 • Medewerkers
  Sharefunding biedt de mogelijkheid om medewerkers mede-eigenaar te maken van het bedrijf. Ook voor medewerkersparticipatie zijn voorwaarden in te stellen, bijvoorbeeld om ze geen stemrecht te bieden.
 • Vrienden
  Vrienden vormen de groep sociale investeerders. Zij leggen kleine bedragen in en zorgen samen voor het kapitaal dat er nodig is om de ambitieuze plannen te realiseren.
Wok WOK! Asian Street Food was de eerste Sharefundingcampagne op Eyevestor

Stakeholderfunding

Sharefunding kan je inzetten met een sterk sociaal karakter en van aandeelhouders betrokken ambassadeurs maken. De focus ligt op eigen vermogen (in plaats van vreemd vermogen zoals bij crowdfunding), waardoor ondernemingen de kans krijgen om hard te groeien. Bij Eyevestor bieden we bijvoorbeeld met de diverse Member Types de volledige vrijheid om de sharefunding in te richten zoals je die voor ogen hebt.