Green Caravan

Uitgelicht door Sharefunding® Partners

UITGELICHT

door Sharefunding® Partner Orange Octopus

Green Caravan de echt duurzame laadoplossing!

Green Caravan newsletter NL Green Caravan: Investeer in de echt duurzame laadoplossing!


Van onze Sharefunding® Partner Orange Octopus


De kranten staan er vol van: het elektriciteitsnet is overbelast. Daardoor kunnen nieuwe laadpleinen voor elektrische auto's of vrachtwagens nauwelijks worden aangesloten. Maar ook: 60% van de Nederlandse elektriciteit (2022) komt uit fossiele brandstoffen als aardgas en kolen.

Green Caravan lost deze problemen op door de realisatie van net-onafhankelijke en fossielvrije Charging Hubs. En met onze Laadpas en App meten we de impact van fossielvrij laden.

Met de steun van onze early Eyevestor investors maken we grote stappen om fossielvrij laden de norm te maken:

  • Intentieverklaringen getekend voor 4 Charging Hubs;
  • Klantenbestand Laadpas en App groeit >40% MoM in 2023;
  • Last call voor de huidige pre-seed ronde, omdat snelle groei veel cash vraagt!Eerste 4 Charging Hubs vastgelegd

De Green Caravan Charging Hubs wekken eigen stroom op uit zonne-energie en biogasomzetting en zijn onafhankelijk van het overspannen elektriciteitsnet. En leveren 100% fossielvrije stroom bij elke laadsessie!

In de afgelopen maanden zijn er 4 intentieverklaringen getekend met locatie partners in Limburg, Noord-Brabant, Drenthe en Groningen.

De ambitie van Green Caravan is om eind 2024 vijf laadhubs operationeel te hebben in Nederland en vervolgens op te schalen naar een Europees fossielvrij laadnetwerk in 2030.


Laadpas en App groeit >40% MoM

De Green Caravan Laadpas is 's werelds eerste laadpas die de CO2-emissies van EV laadsessies registreert en dat creëert bewustwording. En we geven tips om de CO2-uitstoot te minimaliseren door slim te laden in de Green Caravan App.

En deze propositie wordt gewaardeerd! Het klantenbestand groeit gemiddeld met >40% Maand-op-Maand in 2023. Sales, support en fulfilment processen worden nu verder gestroomlijnd voor verdere opschaling.Pre-seed ronde sluit, doe je ook mee?

Nu meerdere Charging Hubs zijn vastgelegd pakken we door met de realisatie van de eerste hub. Er is al € 350.000 gecommitteerd vanuit het Limburg Vroege Fase Fonds, beheert door Industriebank LIOF N.V. Gesprekken met verschillende fondsen voor aanvullende financiering zijn reeds in vergevorderd stadium.

De huidige pre-seed ronde sluit binnenkort. Een seed ronde zal later dit jaar worden gestart, met een up-to-date waardering naar aanleiding van de recente voortgang.

Als lid van de Eyevestor investeerderscommunity geven we je graag de gelegenheid om in Green Caravan te investeren in deze pre-seed ronde.

Ga naar Green Caravan en lees alles over hun plannen. Je kan eenvoudig investeren door in te loggen en op de investeer knop te klikken.

Green Caravan wordt begeleid door Orange Octopus. Je kan ze bereiken joris@orange-octopus.io. Voel je vrij om hun te contacteren als je meer wilt weten! Of bezoek Orange Octopus Sharefunding® Partner pagina.