Medewerkersparticipatie

Als medewerkers ook aandeelhouders zijn

Ook jij wilt toch intrinsiek, gedreven en betrokken medewerkers die werken aan de waarde van morgen. Het is toch grappig! Iets zo basaals en toch zo ongewoon maar oh zo passend bij de tijd. Je medewerkers mee laten delen in het mede-eigenaarschap van je bedrijf. In het Engels heet een bedrijf ook niet voor niets een company, een gezelschap. En de technologie is er zelfs om het nog leuker, eenvoudiger, voordeliger en moderner te maken.

De voordelen van medewerkersparticiaptie zijn basaal menselijk omdat ze deelnemen aan en een aandeel hebben in het nu en de toekomst met gelijkgestelde belangen

Er is voldoende wetenschappelijk bewijs dat bedrijven met medewerkers mede-eigenaarschap veel robuuster zijn, talent makkelijker aantrekken en behouden, motivatie en productiviteit verhoogd en de organisatiecultuur positief beïnvloed. Logisch toch? Waarom? omdat ze deelnemen aan en een aandeel hebben in het nu en in de toekomst en met gelijkgestelde (proportionele) belangen.

Beluister deze BNR podcast Werkverkenners (5 april 2022) en het wordt ineens natuurlijk en gewoner!

Eyevestor maakt medewerkersparticipatie nog verbondener en meer betrokken en moderner. En in elke vorm die je wilt. Aandelen, Stock appreciation rights, phantom shares, safe agreement for future equity en Eyevestor future equity rewards. Je kan ook zelf bepalen wie wel en geen stemrecht of zelfs stemweging krijgt. Alle mogelijkheden zijn er. En je kan ook nog je medewerkers onderling laten kopen en verkopen. Zo ook dat het niet het bedrijf hoeft te zijn die altijd terugkoopt en de prijs bepaald.

Meer mogelijk maken in eigen vermogen is voor ondernemers, medewerkers en investeerders cruciaal om startups en het MKB optimaal slagingskansen te geven en risico's te minimaliseren.