Medewerkersparticipatie

Als je medewerkers ook aandeelhouders zijn

Ook jij wilt toch intrinsiek, gedreven en betrokken medewerkers die werken aan de waarde van morgen? Het is toch grappig! Iets zo basaals en toch zo ongewoon maar oh zo passend bij de tijd. Je medewerkers mee laten delen in het mede-eigenaarschap van je bedrijf. In het Engels heet een bedrijf ook niet voor niets een company, een gezelschap. En de technologie is er zelfs om het nog leuker, eenvoudiger, voordeliger en moderner te maken.

De voordelen van medewerkersparticiaptie zijn basaal menselijk omdat ze deelnemen aan en een aandeel hebben in het nu en de toekomst met gelijkgestelde belangen

Er is voldoende wetenschappelijk bewijs dat bedrijven met medewerkers met mede-eigenaarschap veel robuuster zijn, talent makkelijker aantrekken en behouden, er sprake is van verhoogde mate van motivatie en productiviteit en dat het de organisatiecultuur positief beïnvloedt. Logisch toch? Waarom? omdat ze deelnemen aan en een aandeel hebben in het nu en in de toekomst en met gelijkgestelde (proportionele) belangen als het bedrijf waar zij graag en hard voor werken.

Beluister deze BNR podcast Werkverkenners (5 april 2022) en het wordt ineens natuurlijk en gewoner!

Eyevestor maakt medewerkersparticipatie nog verbondener en meer betrokken en moderner. En in elke vorm die je wilt. Aandelen, Stock appreciation rights, phantom shares, SAFE (Simple Agreement for Future Equity) en Eyevestor Eyefer (Eyevestor Future Equity Rewards). Je kunt ook zelf bepalen wie wel en geen stemrecht of zelfs stemweging krijgt. Alle mogelijkheden zijn er. En je kunt ook nog je medewerkers onderling laten kopen en verkopen. Zo dat het ook niet het bedrijf hoeft te zijn dat altijd terugkoopt en de prijs bepaalt.

Meer mogelijk maken met eigen vermogen is voor ondernemers, medewerkers en investeerders cruciaal om startups en het MKB optimaal slagingskansen te geven en risico's te minimaliseren.