Geld lenen voor bedrijf

Kan het ook anders?

Geld lenen voor een bedrijf

Dat is het eerste waar veel ondernemers aan denken als ze willen groeien. En wil je een bedrijf starten en geld lenen om de plannen te realiseren? Het is een soort Pavlov-reactie, al is dat heel langzaam aan het veranderen.

Traditioneel ga je geld lenen voor een eigen bedrijf. Met het geleende geld koop je machines, voorraad en betaal je voorschotten aan andere leveranciers. De schuld is een noodzakelijk kwaad. Het beperkt je een tijd lang in je groeiambities, maar het is de zure appel waar je even doorheen zal moeten. Toch?

Investeerders in plaats van schuldeisers

Dat kan gelukkig ook heel anders. Ga je geld lenen voor een bedrijf? Dan krijg je te maken met schuldeisers. Die een hoge of een lage rente vragen, maar die vroeg of laat hun geld terug willen. En niet zozeer bezig zijn met jouw bedrijf en de plannen, als ze het rendement en hun geld maar zien.

Ze beperken je in de groei en ambities, omdat ze er geen belang bij hebben om nieuwe kansen te grijpen. Veel liever zien ze een stabiele omzet, zonder te veel risico’s. Je mag geld lenen voor jouw eigen bedrijf, als je dat vervolgens stabiel en volgens een strak schema terugbetaalt.

Hoe anders zou dat zijn met investeerders? Door als bedrijf geen geld te lenen, maar investeerders te verzamelen die aandelen kopen. En die daarmee eigenaar worden van zowel jouw bedrijf als het idee, de groeiplannen en de ambities die je als ondernemer hebt.

Groeit jouw bedrijf en de omzet? Dan groeit ook hun vermogen, dus hebben jullie een gedeeld belang. Er ontstaat een heel andere samenwerking dan met schuldeisers. Waardoor geld lenen voor een bedrijf ineens niet meer zo interessant lijkt. En het uitbreiden van het aandelenkapitaal een stuk aantrekkelijker lijkt.


Geen geld lenen voor bedrijf: sharefunding

Dus wil je geen geld lenen voor jouw bedrijf, maar ben je wel op zoek naar extra kapitaal?Sharefunding is het moderne alternatief voor crowdfunding en traditionele(bank)leningen. Je verzamelt geen schuldeisers, maar gaat de samenwerking aan met investeerders die in jouw concept geloven. En die je graag zien ondernemen,omdat dat is waar je goed in bent.

Eyevestor is het online platform dat je helpt om die investeerders te benaderen, aan je te binden en te laten investeren. Vertel ze het verhaal van jouw bedrijf, de plannen die je wilt realiseren en het idee waarin ze samen met jou gaangeloven. Wij creëren een nieuwe manier van samenwerken. Sharefunding doe je samen met investeerders, die mede-eigenaar worden van zowel jouw bedrijf als de ideeën, ambities en groei die je wilt realiseren.