Whooler goed op weg

‘Elk kind verdient een start in een duurzame, mooie wandelwagen die eerlijk en sociaal wordt geproduceerd.’

Ze grepen in de categorie ‘Duurzaam ondernemen’ naast de prijzen bij de NHN Business Awards 2021. Maar een nominatie puur op basis van een businessplan en een product dat de markt nog moet betreden, dát zien founders Jacquelina Perini en Patrick van Dijk als een stevige steun in de rug van hun Whooler ADAPT duurzame kinderwagen! Die in 2022 ‘op de weg komt’ als er nog €150.000,- aan investeringen is opgehaald.

Whooler wood Recyclebaar en duurzaam

‘Elk kind verdient een start in een duurzame, mooie wandelwagen die eerlijk en sociaal wordt geproduceerd.’

Whooler is een duurzame Nederlandse kinderwagenfabrikant. Hun eerste model de ADAPT is gemaakt van gecertificeerd hout, gerecyclede kunststof en biologisch katoen. Whoolers zijn sterk, duurzaam, elegant en imperfect. Alle Whoolers zijn uniek, maar hebben een herkenbare uitstraling door de materialen en een krachtige consistente branding. De Whooler is circulair door terugkoop- en leasemogelijkheden aan te bieden waarbij de onderdelen worden hergebruikt. De Whooler is in de pre-productiefase.

Whooler is het geesteskind van Patrick van Dijk en Jacquelina Perini, voorheen respectievelijk eigenaar van een Personal Training Studio en medewerkster-op-managementniveau bij een grote internationale handelsfirma.

Jacquelina: “Voor mijn werk ben ik vaak op reis geweest en heb ik veel van de wereld mogen zien, met al zijn mooie en minder mooie gezichten. Ik werd me tijdens het reizen steeds meer bewust van de effecten van ons consumptiegedrag. En raakte er meer en meer van overtuigd dat het anders moest, en anders kon.”

Patrick: “Jacquelina en ik zijn Whooler gestart omdat wij beiden iets wilden betekenen voor mens en maatschappij, en ondernemen in onze genen zit.”

Patrick en Jacquelina met eerste prototype van de ADAPT

De drie kernwaarden van Whooler:

  1. Onze producten dragen bij aan de gezondheid van mens & milieu. Ze zijn 100% duurzaam geproduceerd door gebruik te maken van gerecyclede materialen en lokale leveranciers.
  2. Ons werk levert een positieve bijdrage aan de samenleving. Dit doen we door het inzetten van arbeidskrachten met een afstand tot de arbeidsmarkt.
  3. Onze producten zijn toegankelijk voor iedere ouder. Dit proberen we te realiseren door het aanbieden van een leasecontructie

Jacquelina: “Met Whooler kunnen we verandering op gang brengen. Kunnen we zakendoen op een sociale manier, een product ontwikkelen dat echt duurzaam wordt geproduceerd en ook nog financieel bereikbaar is voor iedere ouder. Elk kind verdient een start in een duurzame, mooie wandelwagen die eerlijk en sociaal wordt geproduceerd.”

Patrick: “Whooler is écht een nieuw soort bedrijf met als doel een actieve bijdrage te leveren aan de maatschappij. Waar winstgevendheid en die bijdrage in balans zijn. Want ondernemen is leuk, winst maken ook, maar niet ten koste van alles. Het is zo mooi om aan de wieg te staan van een duurzame kinderwagen. We hopen de Gen Y en Z te inspireren om met een mooie kinderwagen bij te dragen een duuzamere maatschappij. Jong geleerd, oud gedaan. Tenslotte zijn we allemaal een product van onze omgeving. In totaal hebben we nog €150,000,- nodig om tot produceren te komen. We zijn inmiddels bezig met de 4e investeringsronde. Door te sharefunden op Eyevestor konden we eenvoudig onze fundingrondes afstemmen in lijn met onze mijlpalen. De eerste drie verliepen voorspoedig. Ons netwerk, ons verhaal en natuurlijk het verwachte rendement hebben investeerders keer op keer overtuigd. Nog vóór het eind van dit jaar verwachten we het benodigde bedrag binnen te hebben.”

Geïnteresseerd? Bezoek de eyeventure van Whooler