Werknemersparticipatie

Welke mogelijkheden zijn er?

Werknemersparticipatie

Welke mogelijkheden zijn er voor werknemersparticipatie binnen jouw onderneming? Je kunt traditionele aandelen uitgeven, al kan dat ook op meer sociale manieren. Bij Eyevestor bieden we een platform voor sharefunding. Dat is onder andere goed geschikt voor verschillende vormen van werknemersparticipatie.

Dus wil je aandelen uitgeven aan medewerkers die er het langst werken? Of wil je juist nieuwe medewerkers ook de kans bieden om een aandeel te nemen in de organisatie? We helpen je graag uit te zoeken hoe dat fiscaal het best voor je werkt en of het een goed idee is om een STAK of een andere entiteit op te richten.

Je werknemers laten participeren in je bedrijf levert veel meer op dan je ervoor opgeeft!

A Great Place to Work

We helpen ondernemers hun bedrijf te ontwikkelen tot A Great Place to Work. En ondanks dat daar duidelijke richtlijnen en voorwaarden voor gelden dragen we graag bij aan een geweldige werkplek waar de onderlinge verbondenheid sterk is. Die verbondenheid geldt voor medewerkers onderling, net als richting de volledige organisatie, de plannen en ambities en de visie op de toekomst.

Wij bieden de mogelijkheid tot werknemersparticipatie, in aandelen die ondertussen een sterk sociaal karakter hebben. Dat geldt voor de bedrijven die met sharefunding zoeken naar nieuw kapitaal, net als voor organisaties die op zoek zijn naar een manier om medewerkers mee te laten delen in de successen die ze boeken.

STAK, Coöperatie of anders

Denk je aan een STAK om mogelijkheden voor werknemersparticipatie te bieden? Een Stichting Administratiekantoor is een populaire optie. Je kunt op die manier een scheiding maken tussen de stemrechten en economische rechten. Daarmee voorkom je dat medewerkers (te veel) stemrecht krijgen binnen een organisatie, terwijl je ze wel mee kunt laten profiteren in de (financiële) successen.

We adviseren ondernemingen over werknemersparticipatie op basis van een STAK en met andere entiteiten die er beschikbaar zijn. Bekijk en vergelijk ze hier op de STAK & COOP pagina . Zo zorgen we er bijvoorbeeld voor dat je winstdeling kunt uitkeren, zonder dat dit betekent dat je het stemrecht kwijt zal raken.

Betrokkenheid vermenigvuldigt met gelijkgestelde belangen resulteert in optimale waarde en bijdrage!

Werknemersparticipatie

Zoek je naar een geschikte vorm van werknemersparticipatie en wil je weten wat daarvoor de mogelijkheden zijn? We leggen je uit waar je rekening mee moet houden en welke fiscale gevolgen dit heeft en hoe je een keuze kunt maken uit de diverse vormen.

Vervolgens is het Eyevestor-platform goed geschikt om de daadwerkelijke werknemersparticipatie te realiseren. Wij bieden het platform waarmee je het beheer zo overzichtelijk en eenvoudig mogelijk kunt maken. Ondertussen verhoog je de betrokkenheid van medewerkers, die mede-eigenaar worden en zich daarmee ambassadeurs van de onderneming zullen voelen.

Meer weten over werknemersparticipatie? Bel ons op telefoonnummer +31 30 8080 013 of stuur ons een e-mail naar hello@eyevestor.com. We horen graag van je!