Uitgeven van aandelen

Hoe werkt dat?

Uitgeven van aandelen: hoe werkt dat?

Hoe werkt het uitgeven van aandelen en hoe kan je daarmee aan de slag? Het lijkt soms iets voor grote corporates, maar juist ook als startup en in het MKB kan dit een ontzettend goed idee zijn.

Het uitgeven van aandelen is makkelijker dan je misschien denkt. Bovendien voorkomt het de noodzaak tot meer leningen en vreemd vermogen. In plaats daarvan groei je vanuit eigen vermogen. Met ambassadeurs als investeerders. In plaats van schuldeisers die vooral kijken naar het directe rendement op het bedrag dat ze beschikbaar stellen.

Aandelen uitgeven hoeft bovendien niet meer op de beurs. Dat kan gewoon online. Daar werken we bij Eyevestor iedere dag aan. Voor startups en het MKB. Voor alle bedrijven die vanuit eigen vermogen willen groeien.

Ambassadeurs in plaats van investeerders

Het uitgeven van aandelen verzamelt betrokken investeerders in plaats van schuldeisers. Je creëert betrokken ambassadeurs, die geloven in de missie die je hebt en de plannen die je maakt om te gaan groeien.

En wil je in de loop der tijd meer aandelen uitgeven? Je kunt nieuwe of extra aandelen uitgeven op ieder moment dat je wilt. Zolang je zorgt voor een goede waardering van jouw bedrijf (en daarmee de aandelen) kun je investeerders een aanbod doen.

De aandeelhouders worden mede-eigenaar van jouw bedrijf. Ze steken hun geld in jouw groei en de ambities waar je iedere dag aan werkt. Dat doen ze niet vanwege een aantrekkelijke rente en met een beperkte looptijd. In plaats daarvan verbinden ze zich aan jouw doel, omdat ze geloven in wat je doet en waar je goed in bent.

Het uitgeven van aandelen is makkelijker dan je misschien denkt.

Aandelen uitgeven: online platform

Dus wil je aandelen uitgeven en ben je benieuwd hoe dat werkt? Bij Eyevestor hebben we daarvoor een online platform gebouwd. We zijn een platform zoals het bedoeld is, door puur te faciliteren.

Jij bepaalt of je de kosten voor sharefunding op je neemt, of de investeerder die betaalt of dat je die 50/50 verdeelt. Dat is wat ons betreft helemaal open. Wij faciliteren, dus je betaalt alleen voor het gebruik van ons platform.

Op die manier verlagen we de drempel tot het uitgeven van aandelen. Bijvoorbeeld voor startups en voor het MKB. En voor iedere andere organisatie of instelling die op die manier betrokken ambassadeurs wil laten investeren.

Aandelen uitgeven hoeft bovendien niet meer op de beurs. Dat kan gewoon online.