Privé geld lenen aan eigen bedrijf

Is het verstandig?

Privé geld lenen aan eigen bedrijf

Privé geld lenen aan je eigen bedrijf: is dat verstandig? Privé geld lenen aan een bedrijf biedt voor- en nadelen. Een belangrijk voordeel is dat je het geld meteen tot je beschikking hebt. En er zakelijk vervolgens mee kunt doen wat je wilt.

Houd er rekening mee dat er aan de andere kant ook nadelen aan kleven. Je bent privé zelf verantwoordelijk voor de lening. Dus lukt het met jouw bedrijf niet om de schuld terug te betalen? Dan is het eigen geld dat je kwijt bent, iets waar je niets meer aan kunt doen.

Sharefunding gaat uit van een hoge betrokkenheid van investeerders bij de onderneming waarin ze investeren.

Particulier geld lenen

Particulier geld lenen aan een bedrijf kent daarnaast nog een ander belangrijk nadeel. En dat geldt niet alleen voor privé lenen, dat draait om lenen in het algemeen.

Bij Eyevestor vinden we dat ondernemingen meer vanuit eigen vermogen zouden moeten groeien. En niet op basis van leningen. Niet van particulieren en niet van banken of andere instellingen.

In plaats daarvan zou het privé geld lenen aan een bedrijf plaats moeten maken voor aandelen kopen. Sharefunding, dat is waar we in geloven. Door als bedrijf aandelen uit te geven, die laagdrempelig toegankelijk te maken en vanuit een missie en passie betrokken aandeelhouders te verzamelen.

Bij Eyevestor vinden we dat ondernemingen meer vanuit eigen vermogen zouden moeten groeien.

Sharefunding: betrokken ambassadeurs

Sharefunding voorkomt de noodzaak om particulier geld te lenen aan een bedrijf. Het biedt in plaats daarvan de mogelijkheid om een investering te doen. En die investering draait om meer dan het geld alleen. Sharefunding gaat uit van een hoge betrokkenheid van investeerders bij de onderneming waarin ze investeren.

Dus denk je eraan om privé geld te lenen aan jouw bedrijf? Of aan een bedrijf? Sharefunding is dan een interessant alternatief. Het genereert hetzelfde extra kapitaal, maar zonder de molensteen van een openstaande schuld. In plaats daarvan trekt het betrokken ambassadeurs aan, die geloven in de missie en de visie van jou en/of het bedrijf.

En mocht het toch misgaan, ondanks de investering? Houd er dan rekening mee dat je het geld privé natuurlijk nog steeds kwijt bent. Dat kan sharefunding niet voorkomen. Het is dus zowel bij privé geld lenen als sharefunding belangrijk om een sterke businesscase neer te zetten. Zodat je daarmee bovendien meer betrokken ambassadeurs kunt aantrekken.


Privé geld lenen aan eigen bedrijf

Dacht je aan privé geld lenen aan je eigen bedrijf, maar ben je daarvan teruggekomen? Of wil je je daar eens wat verder in verdiepen? Wij leggen je graag uit waarom we geloven in investeren vanuit eigen vermogen. Met geld dat je ophaalt bij sharefunders. Die geloven in de missie, in de visie en de groeiplannen van het bedrijf. En die graag met je mee willen groeien. Zodat jij zelf kunt investeren in je eigen bedrijf. Samen met anderen die dezelfde overtuiging hebben en je graag helpen met het geld waarmee ze investeren.