Eyevestor is voor de ondernemer

Zet je eigen vemogen van je onderneming in onder je eigen voorwaarden. Verkoop je aandelen om (groei)financiering op te halen en/of verbind je werknemers via participatie met het bedrijfsresultaat. Dit allemaal - én meer - op Eyevestor.

Sharefunding® op Eyevestor

Sharefunding® is méér dan crowdfunding of elke andere manier van financieren. Sharefunding® is de toegankelijke en laagdrempelige alles-in-één oplossing voor (MKB) aandelen en community engagement. Bij Eyevestor begrijpen we de behoeftes van ondernemers én investeerders. Daarom bieden we ondernemers één plan voor elke fase (GO, SHARE & FUND).
 • Als ondernemer kan je een eigen mini-beursomgeving beheren (eyeventure) dat gekoppeld zit aan je onderneming. Deze kan je volledig inrichten zoals je wilt en onder jouw spelregels.
 • Haal (groei)geld op, financier je onderneming in verschillende fasen en/of gebruik je delen om mensen nóg meer te binden aan je onderneming - onder jouw voorwaarden.
 • Wij controleren deze voorwaarden in onze juridische controle, hierna kan je beginnen met het ophalen van kapitaal bij je investeerders.
 • Is er een investering gedaan en ben je volledig geverifieerd? Dan heb je direct jouw gelden op je bedrijfsrekening.

Eyevestor is Europees erkend & geregistreerd

Eyevestor is in 2019 begonnen en het enige Sharefunding® platform met de Europese Crowdfunding vergunning. Deze vergunning is het bewijs dat we elke dag alles ervoor doen zodat jij kan investeren in de bedrijven, waarin je mede-eigenaar wilt zijn, zonder te hoeven denken aan de echtheid van het bedrijf of de propositie.
 • Eyevestor is met haar platform sinds 2019 actief.
 • Europees geverifieerd onder de ECSP.
 • Vertrouwd door meer dan 100 bedrijven en door 30.000 gebruikers.
 • Meer dan 75 miljoen aan waarde geleverd via meer dan 34.000 succesvolle transacties.

Één plek voor jouw digitale onderneming

Een eyeventure is dus een digitale bedrijfsomgeving van een onderneming op het Eyevestor platform. Gebruikelijk is het daarom dan ook om één eyeventure te hebben per onderneming. Maar het kan bijvoorbeeld zomaar zijn dat je liever je participatiedoelen gescheiden houdt met je fundingdoelen; dan kan het handig zijn om meerder eyeventures te hebben.
 • Richt tot vier 'Member Types' in waardoor je vier verschillende soorten type mede-eigenaren rechten kunt geven - bepaal zelf of mensen recht hebben om mee te stemmen en wanneer.
 • Elke eyeventure heeft een 'Community', waarin je direct updates over de onderneming kunt delen met je mede-eigenaren.
 • Bekijk & deel documenten van je onderneming (zoals notulen en jaarstukken) en heb direct contact met je investeerders via je 'Community' en 'Mijn mail'.
 • Laat mede-eigenaren gemakkelijk online mee stemmen in (bedrijfs)beslissingen via de 'Poll & Vote' functie.
 • Bekijk altijd en gemakkelijk online je huidige register van aandeelhouders en uitgevoerde transacties.

Denk verder aan de toekomst

Een eyeventure maakt je toekomstbestendiger. Door bijvoorbeeld al je aandelen alvast te digitaliseren, en niet in één keer uit te geven, kan je in de toekomst gemakkelijk nog een keer kapitaal ophalen zónder notariële tussenkomst. Dit biedt allerlei voordelen - lees hieronder voor een paar.
 • Oriënteer jezelf met een Sharefunding® Partner - deze experts leveren strategisch advies rondom alle facetten van sharefunding®.
 • Digitaliseer je aandelen en verkoop deze in meerdere ronden - haal op wat je nodig hebt en betaal waar waarde is geleverd.
 • Gebruik je delen om (top) werknemers te binden en/of als uniek bindmiddel met je grootste fans, klanten en leveranciers - stoom je bedrijf klaar voor een steeds competitiever wordende wereld.
 • Of, benut je eyeventure voor een unieke businesscase (bijv. SharePeople) - wij faciliteren graag jouw ambities.

Veel gestelde vragen

Waar/hoe kan ik hulp krijgen met de activiteiten van sharefunding®?

Op Eyevestor begrijpen we dat het navigeren door sharefunding® uitdagingen kan opleveren. Daarom bieden we toegang tot een netwerk van Sharefunding® partners met expertise in strategie, PR, marketing, financiering (en meer). Bekijk onze Sharefunding® partners pagina om de juiste expert voor jouw behoeften te vinden. Voor meer persoonlijke begeleiding, probeer eerst onze Sharefunding® Readiness Check.


Daarnaast krijg je als eyeventure toegang tot onze uitgebreide bibliotheek met handleidingen en werkgidsen om je op weg te helpen. Samen zetten we de volgende stap naar jouw succes.

Kan ik zien hoe het werkt?

Ja – registreer en creëer gratis je Eyeventure of plan een demo in - de online omgeving van je onderneming (Create an Eyeventure). Investeer vooral ook in een eyeventure. Dan ervaar je ook wat al je stakeholders zullen ervaren. Eenvoudig en laagdrempelig. We hebben vier verschillende abonnementsvormen - PREP, GO, SHARE, FUND! Met PREP kan je Eyevestor ervaren en zien wat erbij komt kijken.

Wat is de visie van Eyevestor?

Onze visie is om bedrijven meer mogelijkheden te geven om met en vanuit eigen vermogen te opereren. Wij zijn tegen de schuldmaatschappij en voor de aandelenmaatschappij.Het gros van de mensen zijn klanten van of werknemers in het MKB. Tóch kan
het MKB niet veel met zijn mooiste product: het aandeel. Door te delen, vermenigvuldig je door een aandeel in elkaar te nemen en zo krijg je een aandeelmaatschappij. Wij willen de
wereldwijde aandelenmarkt van eigen vermogen openbreken, één van de
meest inefficiënte en geheimzinnigste industrieën die er wereldwijd
zijn.We willen dat men weer investeert vanwege betrokkenheid en interesse,
op een laagdrempelige manier. Dat men investeert in elkaar, lokaal en
globaal. Onze visie – Durf te delen! Door te delen word je reikwijdte
vergroot. Eyevestor maakt dit mogelijk.

Wat is het product/platform?

De
kern van het platform is zeer eenvoudig. Het geeft ondernemers nieuwe
mogelijkheden om aandelen te verkopen in ruil voor werk en/of (groei)kapitaal.
Met onze platformdiensten kan je gemakkelijk een community creëren voor je
aandeelhouders en ze ambassadeurs maken van je organisatie.Het slimme? Ondernemers bepalen zelf de voorwaarden waartegen zij hun aandelen verkopen en hoe actief ze investeerders willen betrekken. Zo zijn wij aantrekkelijk voor elk soort ondernemer en bedrijf.Een startup zou, bijvoorbeeld, kapitaal kunnen ophalen om zo hun eerste pilot te gaan doen. Tegelijkertijd zou een klein familiebedrijf, bijvoorbeeld, Eyevestor gebruiken om een private
verkoop van een deel van het bedrijf eenvoudig te doen, zodat de verkoop
veilig, legaal en transparant verloopt.Via Eyevestor kan iedere betrokkene vanaf elke gewenste locatie
deelnemen en input geven. Vervolgens bieden we ook een onderhandse
primaire en secundaire markt, waar investeerders aandelen van elkaar
kunnen aan- en verkopen, wederom volgens de opgestelde voorwaarden.

Hoe begin ik met investeren op Eyevestor?

Je
kunt via 'Login' (rechtsboven van deze webpagina) inloggen en een
gebruikersaccount aanmaken (als je die nog niet hebt). Investeren kan je
al wanneer je e-mail adres is geverifieerd, verkopen doe je wanneer je
begunstigde volledig is geverifieerd.Deze pagina laat stap-voor-stap zien hoe je een gebruikersaccount op Eyevestor aanmaakt en de verificatie doorloopt.

Wat is het registratienummer van Eyevestor bij de AFM?

Wij vinden het van groot belang om een volledig legaal platform te bieden. Eyevestor is gemachtigd om crowdfundingdiensten aan te bieden onder de ECSP-regelgeving en is geregistreerd bij de AFM onder nummer 32000017.

Kan mijn privacy gevoelige informatie aan derden worden verstrekt?

Zonder schriftelijke toestemming van de eyeventure en/of investeerder zullen er geen privacy gevoelige informatie worden gedeeld met derden. Meer informatie over het beheren van je gegevens staat in onze privacy policy.