Sharefunding volgens OpenAI

OpenAI's ChatGPT schrijft haar eigen definitie van sharefunding

Microsoft Teams image 14 Eyevestor is de pionier van sharefunding. OpenAi's ChatGPT geeft een hele goede definitie

Er zijn van die momenten dat je nog weet wanneer je wat voor het eerste gebruikte. Bij mij was dat zo voor Google. Altijd zat je te klooien op verschillende search engines, totdat een collega in London zie maar ken je dan Google nog niet?

De afgelopen weken is dé nieuwe Google haar tractie aan het krijgen met OpenAi's chatbot - ChatGPT. Daarvoor was er al Dall-E die op basis van je beschrijving een keuze van vier verschillende artistieke impressies levert. In onze laatste Herfsteditie van Eyeopeners gebruikten we al een Dall-E kunstwerk.

Herfsteditie Eyeopeners


Collega Koen is er altijd als eerste bij en nam OpenAI proef op de som bij ChatGPT door de volgende vraag te stellen: leg kort uit wat 'sharefunding' betekent?

Het antwoord:

Sharefunding is een manier van financiering waarbij mensen geld investeren in een bedrijf of project in ruil voor een aandeel in het bedrijf. Dit is een soort crowdfunding, maar in plaats van beloningen of producten te krijgen, krijgen investeerders een eigendomsbelang in het bedrijf. Zo kunnen bedrijven groeien en ontwikkelen met behulp van investeringen van het publiek. Het is een manier voor bedrijven om geld te verkrijgen zonder leningen of financiële instellingen te hoeven betrekken

Als pioniers en copyright eigenaren van sharefunding® zijn we daar al best trots op! Knap werk. We zullen zien hoe ChatGPT het in de komende jaren definieert!

Heb je interesse meer te weten over sharefunding® mail ons dan naar hello@eyevestor.com. Wil je meer weten over Koen dan moet je langskomen want uiteindelijk geven we toch de voorkeur aan menselijkheid!

Microsoft Teams image 14 ChatGPTs OpenAI sharefunding Eyevestor