Investeren vanuit het hart

Ivo Valkenburg leefde met een vol hart voor meer liefde in financieren (1966-2022)

#Regeneratieve investeerders zetten bewust hun geld in om een nieuwe balans te creëren tussen menselijkheid, ecologie en economie. Het gaat om investeren vanuit het hart. De helaas zeer recent overleden ondernemer en journalist Ivo Valkenburg (1966-2022) schreef er in New Financial Magazine zijn laatste artikel over met de gepaste titel - Investeren vanuit het hart. Het artikel bespreekt een aantal praktijkvoorbeelden van dergelijke nieuwe succesvolle regeneratieve investeringen, waaronder Boerschappen en Sharepeople eyeventures op Eyevestor zijn.

Ivo was een voorloper in het inzicht in de noodzaak van de dualistische en regeneratieve kijk op financiën, geld en omgang met elkaar. Meerdere initiatieven ontplooide onder zijn hoede, altijd en allemaal gericht op het aantonen dat liefde en geld samen kunnen gaan. Als geen ander streefde hij naar een nieuwe economie en belichtte hij initiatieven, personen en bedrijven die het aantoonden. De relatie tussen Gijs en Ivo gaat terug naar 2014 nadat Gijs Ivo's boek Positive Finance had gelezen en daar mede door geïnspireerd raakte. Het idealisme en de beweging waar Ivo voor staat is in gang gezet en meer passend bij de tijdsgeest van vandaag dan ooit tevoren, met talloze bewijzen in de huidige media en politiek. Zijn legacy zal voortleven. Dankjewel Ivo voor je tomeloze energie en je grote hart waarmee je mensen gemotiveerd en geïnspireerd hebt.

Het artikel verscheen in de sectie Ubuntu bij New Financial Forum. Voor wie het niet weet, Ubuntu is een leefwijze waar Nelson Mandela de grootste ambassadeur van was. Het staat voor I am because we are. Willem Vreeswijk met wie Ivo jaren samenwerkte bij VVP, New Financial Forum en New Financial Activators wijde ook nog aandacht aan het artikel en Ivo.

Ivo Valkenburg
Ivo Valkenburg leefde met een vol hart (1966-2022)

Er is niets buiten jezelf - Ivo Valkenburg