Aandelen in bedrijf kopen

Hoe pak ik het aan?

Aandelen in bedrijf kopen

Aandelen in een bedrijf kopen: steeds meer particulieren verdiepen zich in de mogelijkheden om te investeren. Zij zoeken naar bedrijven die de moeite waard zijn. En dat kan natuurlijk van alles betekenen.

Sommigen investeren om een aantrekkelijk rendement te maken, anderen vinden het belangrijk dat ze zich herkennen in de missie en groeiplannen. Dus wil je de mogelijkheid bieden om aandelen van een bedrijf te kopen? Dan is alleen een goede financiële prognose niet altijd meer genoeg. Het moet gaan om de missie, de visie en de ambitie om uit te groeien tot een succesvolle onderneming.

Steeds meer particulieren verdiepen zich in de mogelijkheden om te investeren.

Investeren: startups, MKB en andere bedrijven

Aandelen kopen van een bedrijf wordt bovendien steeds makkelijker. Met Eyevestor maken we investeringen in startups, het MKB en andere bedrijven zo laagdrempelig mogelijk. En dat is niet alles, bovendien verbinden we betrokken ambassadeurs met de bedrijven waarin zij graag willen investeren.

Aandelen in een bedrijf kopen is een kwestie van vertrouwen. Particulieren die investeren geloven in de visie, de missie en de plannen voor de toekomst. Zij zien in de ondernemer(s) de kwaliteiten waar ze naar zoeken, om met het bedrijf uit te groeien tot de onderneming die ze voor ogen hebben.

Het is die focus die investeren aantrekkelijk maakt. En die ervoor zorgt dat aandelen kopen in een bedrijf populair is bij toekomstgerichte particulieren. Die verder kijken dan het directe rendement, omdat ze op de lange termijn willen bijdragen (en meeprofiteren).

Aandelen kopen van een bedrijf wordt bovendien steeds makkelijker, toegankelijker en eenvoudiger.

Sharefunding: betrokken ambassadeur

Vanuit die visie werken we iedere dag aan sharefunding. Om bedrijven betrokken ambassadeurs te bieden, als alternatief voor schuldeisers die vooral kijken naar het directe rendement.

Wij geloven in particulieren die aandelen in een bedrijf kopen. Ze steken hun geld in een onderneming, omdat ze het vertrouwen hebben dat het bedrijf daar verder mee kan. Het bedrijf groeit op die manier vanuit eigen vermogen. En heeft daar veel minder schuld voor nodig. Zodat het vreemd vermogen niet langer leidend is, wat bijdraagt aan financiële gezondere en meer stabiele ondernemingen.

Eerste register voc Het eerste aandelenregister van de VOC

Aandelen in bedrijf kopen

Zo kan het kopen van aandelen in een bedrijf vanuit een klein project uiteindelijk uitgroeien tot een verandering die veel meer impact heeft. Bij Eyevestor vinden we al veel langer dat schulden plaats moeten maken voor investeringen. Het verbetert de betrokkenheid, legt de basis voor meer groei en levert zowel de ondernemers als investeerders op waar ze naar op zoek zijn. Dus denk je aan aandelen kopen in een bedrijf? Of het uitgeven van aandelen? Wij brengen ondernemers en investeerders bij elkaar.

Eigenlijk doen we dat zoals de beurs altijd bedoeld is, zoals dat begon in 1602. Je kan meer over die geschiedenis leze op deze pagina